Back

Naš prispevek k mednarodnemu dnevu voda

Fakulteta za varstvo okolja je aktivno sodelovala na mednarodni delavnici »Science drop: Water for peace-peace for water«, ki jo je ob Svetovnem dnevu voda in v okviru projekta »Izobraževanje o plastiki v krožnem in podnebno nevtralnem gospodarstvu – Preprečevanje kopičenja odpadne plastike v okolju« organizirala Politehnična univerza v Temišvaru / Fakulteta za industrijsko kemijo in okoljsko inženirstvo. S predavanjem »Confronting water microplastics catchment challenges« sta magistrski študenti Aljoša Krajnc in dr. Anja Bubik prestavila naš raziskovalni prispevek k spremljanju mikroplastike v vodnih okoljih.

Namen delavnice je bil spodbuditi razprave o onesnaževanju voda in podnebnih spremembah med strokovnjaki, raziskovalci, svetovalci in lokalnimi oblastmi.

Svetovni dan vode so Združeni narodi določili za dan, posvečen ozaveščanju o 2,2 milijardah ljudi, ki živijo brez dostopa do varne vode, vključno z 115 milijoni ljudi, ki pijejo površinsko vodo. Obeležujemo ga vsako leto 22. marca, njegov namen pa je ozaveščanje o pomenu pitne vode ter trajnostne rabe vodonosnikov. Letošnja osrednja tema se glasi: »Voda za mir«; Ustvari valovanje pozitivnih sprememb –za premagovanje naših skupnih izzivov in za blaginjo vseh.

Preskoči na vsebino