Zaključek TVU na FVO

S petkovim prijetnim druženjem projektnih partnerjev se je zaključilo pestro dogajanja tradicionalnega vseslovenskega projekta Tedni vseživljenjskega učenja, pri katerem že vrsto let uspešno sodeluje tudi Fakulteta za varstvo okolja.

V spomladanskih mesecih smo samostojno in skupaj s partnerji pod okriljem Regijskega študijskega središča v Celju pripravili vrsto zanimivih dogodkov zanimivih za vse generacije, na katerih smo pokazali svoje spretnosti, ideje, ustvarjalnost in domišljijo.

V petek, 14. 6. 2024, smo v Velenju gostili tudi zaključno srečanje projektnih partnerjev. Gostom smo predstavili delovanje fakultete in zanimive projekte, s katerimi se ukvarjajo raziskovalci, se preizkusili v znanju in poznavanju problematike novodobnega okoljskega onesnaževala – mikroplastike in si v razstavišču Gaudeamus ogledali gostujočo razstavo Muzeja novejše zgodovine Celje, Stran pa ne bomo metal’.

Še preden smo se razkropili vsak v svojo smer petkovega popoldneva, smo si v bližnjem parku privoščili odlično kosilo, ki so ga za nas pripravili pri Maš katering.

Prihodnje leto bomo znova delili in širili znanje ter povezovali skupnost.