Vabilo k sodelovanju na projektu PLASTIX

Spoštovani študenti!

  • Vas zanima praktično delo na področju raziskav mikroplastike v vodnih okoljih?
  • Vas veseli terensko in laboratorijsko delo?
  • Želite pridobiti izkušnje s projektnim delom?

Vabimo Vas, da se nam pridružite v projektu PLASTIX, kjer boste imeli priložnost sodelovati pri izvajanju terenskih in laboratorijskih analiz.

Projekt PLASTIX – Plastics Revolution for European Regions je mednarodni projekt programa Interreg Europe in naslavlja naraščajočo problematiko plastičnih odpadkov, njihove možnosti recikliranja in zamenljivosti kot del prehoda v bolj krožno in podnebno nevtralno gospodarstvo. S ciljem zmanjševanja količine odpadne plastike in njenih vplivov na vodna okolja, Fakulteta za varstvo okolja razvija metodologijo vzorčenja mikroplastike v manjših rekah.

V svoji projektni skupini si želimo

  • Odgovornega, delovnega in samoiniciativnega študenta, ki ga raziskovalno delo na terenu in v laboratoriju veseli,
  • dolgoročnega sodelovanje na projektu, saj bo vzorčenje trajalo dve leti (oz. vsaj do konca leta 2025).

Delo na projektu bo potekalo sezonsko, z glavnino dela v mesecih marec-april ter september-oktober. Raziskovalno delo v okviru projekta bo plačano preko študentske napotnice. Vaše aktivnosti se bodo lahko ob dolgoročnem sodelovanju upoštevale kot  praktično usposabljanje, prav tako pa Vam bodo dale možnost za pisanje diplomskega dela na to temo.

Če ste pripravljeni sprejeti izziv in prispevati k inovativnemu raziskovalnemu projektu, Vas vabimo, da se nam pridružite.

Prijave s kratkim motivacijskim pismom pošljite na elektronski naslov anja.bubik@fvo.si, do petka, 17.5.2024.

Več podrobnosti najdete TUKAJ.

Preskoči na vsebino