Poletna šola »Podatki o naravi – od terena do informacijskega sistema«

Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, v okviru aktivnosti Skupine za speleobiologijo na Oddelku za biologijo v projektu LIFE NarcIS vabi na poletno šolo »Podatki o naravi – od terena do informacijskega sistema«.

Poletna šola bo potekala od 26. do 30. avgusta 2024 na območju Krajinskega parka Pivška presihajoča jezera. Predavanja in praktične delavnice bodo v Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer.

Vsebinsko izhodišče bo predstavljal NarcIS – naravovarstveni informacijski sistem, ki ga vzpostavljajo partnerji projekta LIFE NarcIS (LIFE19 GIE/SI/000161). Na poletni šoli boste spoznali vse korake, kako se opažanja s terena prenesejo v podatkovne zbirke in postanejo uporabna za naravovarstvo. Posvetili se boste uporabi programa QGIS, vključno z vtičnikom qNarcIS in portalom, ki ga organizatorji poletne šole razvijajo v projektu LIFE NarcIS. Spoznali boste delovanje Krajinskega parka Pivška presihajoča jezera, ter preko tega priložnosti in izzive, s katerimi se srečujejo zavarovana območja pri nas.

Vsebina poletne šole bo sestavljena iz predavanj strokovnjakov, praktičnih terenov in delavnic ter izdelave samostojne naloge na izbrano temo. Podrobnejši program bo v kratkem na voljo na spletni strani Skupine za speleobiologijo iz Oddelka za biologijo.

Vabljeni dodiplomski, magistrski in doktorski študenti, podoktorski raziskovalci ter zainteresirani strokovnjaki. Udeležba na poletni šoli je omejena na 15 udeležencev. V primeru večjega zanimanja bodo organizatorji izvedli izbor, pri čemer bodo upoštevali zaporedje prijav in odgovore na dodatna vprašanja, ki jih bodo posredovali vsem prijavljenim.

Udeležba na poletni šoli je brezplačna.

Rok za prijavo je 10. junij 2024, prijave se zbirajo na tej povezavi: Prijava

Dodatne informacije so na voljo na mail naslovu: subbiolab@gmail.com

Vljudno vabljeni!


*Organizator poletne šole je Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, v njenem imenu Skupina za speleobiologijo iz Oddelka za biologijo, ki je partner projekta LIFE NarcIS in poteka v sodelovanju s Krajinskim parkom Pivška presihajoča jezera.

**Projekt LIFE NarcIS – naravovarstveni informacijski sistem (LIFE19 GIE/SI/000161) sofinancirajo Evropska unija v okviru programa LIFE, Republika Slovenija in partnerji. Za vsebino dokumenta je odgovoren izključno avtor. Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli uporabo v njej navedenih informacij.

 

Preskoči na vsebino