Back

Poletna šola GEO4CIVHIC 2023

Unescov regionalni urad za znanost in kulturo v Evropi vabi študente prvega in drugega letnika, da se udeležijo poletne šole GEO4CIVHIC 2023, ki bo potekala 28. 9. 2023 v Palazzo Zorzi, prostorih Unescovega regionalnega urada, v Benetkah.

→ Rok za prijavo je 15. 9. 2023

GEO4CIVHIC (Geothermal Systems for Retrofitting Civil and Historical Buildings) predstavlja vrhunec 4-letnega inovacijskega projekta (IA), financiranega s strani programa Evropske unije Obzorje 2020 za raziskave in inovacije. Namen projekta je raziskati nove priložnosti za izboljšanje učinkovitosti in namestitve geotermalnih sistemov v zgodovinskih in stanovanjskih objektih.

Vsako leto je v okviru projekta tudi poletna šola, namenjena podpori mladim (predvsem dijakom višjih srednjih šol in študentom), ki želijo izvedeti več o inovativnih tehnologijah na področju geotermalne in obnovljive energije. Dogodek udeležencem omogoča pridobivanje novih veščin, sodelovanje v pogovorih z izkušenimi strokovnjaki na tem področju ter odkrivanje možnosti za izobraževanje in kariero v geotermalni energiji.

Tema letošnje poletne šole je »Ogrevanje in hlajenje naših stavb z zeleno energijo«. Predstavitve in razprave bodo raziskale uporabo geotermalnih sistemov za napajanje v zgodovinskih in civilnih stavbah, kjer obstoječi sistemi ogrevanja in hlajenja pogosto niso zadostni in/ali zastareli. Štiri demonstracijske lokacije bodo služile kot primeri študij, ki bodo udeležencem pomagale utemeljiti ideje in koncepte: trije zgodovinski objekti v Italiji, na Irskem in na Malti ter ena stanovanjska stavba v Belgiji. Dogodek bo omogočil mreženje in širjenje znanja med učitelji in učenci ter deloval kot platforma za inovativne pobude na področju obnovljive energije ter predstavitev dosežkov na tem področju.

Preskoči na vsebino