Okrogla miza Potopljena krajina

This event has expired

VABILO

na okroglo mizo Potopljena krajina

z mag. Dragom Potočnikom, Sašo Piano in Tomažem Acmanom

torek, 28. novembra 2023

VISTA bar ob 17.00

Premogovništvo je Šaleški dolini prineslo blaginjo. Ustvarilo je najmlajše slovensko mesto. A potopilo vasi, pašnike, polja, gozdove. Kako se z vodnimi obliži celijo brazgotine, ki so nastale na dobri petini površine Šaleške doline? Bodo nastajale nove in kakšni bodo njihovi vplivi na krajino, življenjski prostor in biotsko raznovrstnost, gospodarjenje z gozdovi in drugimi kmetijskimi površinami ter kakovost življenja ljudi v neposredni bližini? Ali po revitalizaciji preti nova degradacija?

V seriji pogovorov in okroglih miz z naslovom Potopljena krajina bomo z različnih vidikov obravnavali šaleška ugrezninska jezera v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

Na prvem srečanju bo aktualne in pričakovane procese v podzemlju in na površju predstavil mag. Drago Potočnik, vodja tehničnega sektorja družbe Premogovnik Velenje. Krajinska arhitektka in prostorska načrtovalka Saša Piano bo ovrednotila družbeni potencial potopljene krajine. Na njen naravni potencial pa bo opozoril vodja Območne enote Celje Zavoda RS za varstvo narave Tomaž Acman. Okroglo mizo bo povezovala novinarka Tina Felicijan.


Prijazno vabljeni!

Začetek

17:00

28. novembra 2023

Konec

19:00

28. novembra 2023

Kraj

Vista bar, Cesta Simona Blatnika 26b, 3320 Velenje

Preskoči na vsebino