Festival nabiralništva

This event has expired

Slovenski nabiralci tudi letos pripravljajo festival nabiralništva. Namenjen je vsem ljubiteljem divje hrane in ohranjanju znanja, ki izhaja iz naše bogate tradicije zeliščarstva. Festival nabiralništva bo potekal 1. in 2. junija 2024.

Začel se bo 1. junija ob 9. uri, in sicer z delavnicami v naravi po vsej Sloveniji. Vodili jih bodo slovenski nabiralci in gobarji ter tako širili znanje o divji hrani, udeležencem pa bodo predajali tudi načela nabiralniške etike in spoštovanje do narave.

Tema festivala tudi letos ostaja trajnostno nabiralništvo, ki je kot rdeča nit zaznamovalo že letošnja strokovna predavanja (@Festivalnabiralnistva). V okviru festivala poteka tudi socialna kampanja #najostanedivja, katere cilj je dejavna skrb za ohranjanje naše narave.

V nedeljo, 2. junija 2024, od 10. do 18. ure pa se bo festival odvijal v Ljubljani, na glavni mestni tržnici. Tu bo obiskovalce pričakal bogat kulinarično-nabiralniški program – med drugim bo mogoče poskusiti divje burgerje in bezgovo pivo, pripravili bodo tudi brezplačne delavnice in literarni kotiček ter povabili številne zanimive goste.

Na več kot štiridesetih stojnicah bodo obiskovalci festivala spoznavali razstavljavce in njihove prvovrstne, trajnostne lokalne izdelke iz sestavin, divje nabranih v naši naravi. Poskusiti bo moč hrano, kakršne še niste jedli, različne fermentirane pijače ter druge dobrote izpod rok nabiralcev in vrhunskih kuharjev. Najmlajše pa čaka čaroben otroški kotiček.

Cilj festivala je ozaveščanje ožje in širše javnosti o ohranjanju okolja. Zato se dogodku pridružujejo tudi nevladne okoljevarstvene organizacije.

Ohranimo skupaj slovensko naravo. Naj ostane divja!

Program in celotna predstavitev festivala: www.festivalnabiralnistva.si

 

 

 

Začetek

09:00

1. junija 2024

Konec

18:00

2. junija 2024

Preskoči na vsebino