Drugi medregionalni seminar PLASTIX

Fakulteta za varstvo okolja se je zadnji teden novembra skupaj z Razvojno agencijo Savinjsko-Šaleške regije udeležila drugega medregionalnega poglobljenega seminarja v okviru projekta PLASTIX (Plastics Revolution for European Regions) programa Interreg Europe, ki ga je projektni partner ACCIO organiziral v Barceloni.

Na odprtem seminarju so poleg projektnih partnerjev sodelovala tudi različna podjetja, institucije in organizacije, ki v Kataloniji delujejo na področju plastične industrije. Predstavljenih je bilo veliko zanimivih in uspešnih poslovnih zgodb, tehnološko naprednih in zelenih rešitev celotnega ekosistema krožnega gospodarstva v Kataloniji. Udeležencem so se na kratko predstavili tudi povabljeni deležniki iz preostalih regij. Savinjsko-šaleško regijo je tokrat zastopal predstavnik podjetja Tehnoplast Povše.

V drugem delu seminarja so se udeleženci s tehnologijami in znanji srečali tudi v praksi. Obiskali so podjetji Barcelona Supercomputing Center in  GCR Sustainable Plastic Solutions.

Poročilo si lahko preberete TUKAJ!

Marca 2024 organizacija poglobljenega seminarja čaka Savinjsko-Šaleško regijo in veselimo se, da se bomo v luči soočanja in reševanja okoljske problematike mikroplastike predstavili tudi raziskovalci Fakultete za varstvo okolja!