​Bruci in brucke, dobrodošli!

Oktober je tukaj in z njim tudi novo študijsko leto. Začetek oktobra si bodo gotovo še posebej zapomnili novopečeni študenti in študentke. Prehodi v nova okolja niso nikoli preprosti, zato smo na uvodni študijski dan še posebej poskrbeli za bruce in brucke, da so se na prijeten, zanimiv in zabaven način seznanili s fakulteto in obrazi s katerimi se bodo srečevali tekom študija.

Zbrane študente in študentke sta uvodoma pozdravila direktor fakultete doc. dr. Gašper Gantar in dekan prof. dr. Boštjan Pokorny ter jih pozval k aktivnemu udejstvovanju pri številnih aktivnostih, ki so organizirane na fakulteti. Priložnosti, ki jih študij na FVO ponuja, je predstavila tudi predsednica študentskega sveta Katja Čeh. Da bo študentsko življenje kar se da pisano in pestro, je bruce in brucke k aktivnemu članstvu nagovoril tudi Teodor Majcenovič iz Šaleškega študentskega kluba.

Novopečeni študenti so prisluhnili tudi uvodnemu predavanju doc. dr. Samar Al Sayegh Petkovšek na katerem so dobili vpogled v to kako pravilno pripraviti in urediti pisne izdelke.

Po uvodnem druženju v osrednji predavalnici fakultete in okrepčilni malici smo se sprehodili še na Velenjski grad. Ob razgledu je viš. pred. Klemen Kotnik študentom podal nekaj zanimivih informacij o Šaleški dolini, njenem nastanku, razvoju in okoljski sanaciji.

Študentom, ki so se odločili za ta zanimiv in uporaben študij, želimo veliko uspeha. Verjamemo, da bomo skupaj pisali dobre zgodbe. Saj se vsi zavedamo, da lahko okolje varujemo le z znanjem.