Back

Morski odpadki niso odpadki morja

V petek, 29. 9. 2023 je bil na ploščadi pred Osrednjo knjižnico Celje že enajsti Dan raziskovalcev v organizaciji JZ Regijskega študijskega središča. Vnovič je na prireditvi sodelovala tudi Fakulteta za varstvo okolja.

Tokratna tema so bili  morski odpadki. Po morju namreč že dolgo ne plujejo zgolj barčice. Pod naslovom Morski odpadki niso odpadki morja smo obiskovalce opozarjali na perečo problematiko morskih odpadkov, ki jo na fakulteti, v sodelovanju z Oddelkom za geografijo Univerze v Zadru, raziskujemo že vse od leta 2018. Ob ilustrativnem prikazu in poučni zloženki smo k sodelovanju povabili tudi obiskovalce.

 

 

 

 

 

DAN RAZISKOVALCEV je dogodek, ki se odvija na pobudo Evropske Komisije vsak zadnji petek v mesecu septembru v številnih evropskih državah od leta 2005 dalje. Dan raziskovalcev ponuja možnost vpogleda v raziskovalni del delovanja izobraževalnih zavodov, v lokalne raziskovalne inštitute, ki so redko odprti za javnost, sodelovanje v eksperimentih ter možnost uporabe najnovejših tehnologij in instrumentov pod vodstvom raziskovalcev.

Preskoči na vsebino