Back

Linkėjimai iš Lietuvos

S prvimi vtisi se nam je iz Litve, kamor se je podala na študijsko izmenjavo, javila brucka Klara Valter.

V ponedeljek 23.1.2023, sem se odpravila na potovanje do Litve. Da bi potovanje opravila čim bolj ”zeleno”, sem se na pot odpravila z vlakom. Ljubljana à Dunaj à Varšava à hostel v Varšavi à Litva (Kaunas). Prvi teden je imela univerza organizirane orientacijske dneve, pri katerih sem se udeležila različnih aktivnosti: končna prijava na univerzo, predmet litovščine za preživetje, igra raziskovanje umora, turistični ogled mesta in njegovih značilnosti in na koncu še dogodek za začetek semestra.
Že prvi dan sem spoznala veliko novih ljudi iz vseh koncev sveta: Mehike, Italije, Maroka, Francije, Portugalske, Španije,…
1. februarja 2023 so se začela predavanja, katera obiskujem vsak dan. Vsa so zelo zanimiva in tudi predavatelji so zelo prijazni in razločni.
Zelo sem vesela, da sem se odločila za takšno izkušnjo, saj imam občutek, da bom pridobila veliko novih prijateljev, novih izkušenj in novega znanja. Komaj čakam na ta doživetja, toplo priporočam!

Tudi mi smo veseli, da se je Klara, kot prva brucka FVO, podala na pot Erasmus+ izkušnje. Verjamemo, da jo bo ta izkušnja vsestransko obogatila in da se bo na matično fakulteto vrnila polna novih znanj in idej, kako študijski program še dopolniti in nadgraditi. Z veseljem bomo na daljavo spremljali njeno Erasmus+ izkušnjo.

Preskoči na vsebino