FVO na Dnevu raziskovalcev 2023

Zadnji petek v septembru si rezervirajte za tradicionalni DAN RAZISKOVALCEV, ki bo vsem generacijam ponudil obilo zanimivosti. Osrednji prireditveni prostor je tudi to leto ob Osrednji knjižnici Celje. Vnovič bo na prireditvi sodelovala tudi Fakulteta za varstvo okolja.

Tokratna tema so morski odpadki. Po morji namreč že dolgo ne plujejo zgolj barčice. Pod naslovom Morski odpadki niso odpadki morja bomo obiskovalce opozarjali na perečo problematiko morskih odpadkov, ki jo na fakulteti, v sodelovanju z Oddelkom za geografijo Univerze v Zadru, raziskujemo že vse od leta 2018. Ob ilustrativnem prikazu in poučni zloženki bomo k sodelovanju povabili tudi obiskovalce.

Družili in raziskovali se bomo v petek, 29. septembra, med 10. in 17. uro.

 

DAN RAZISKOVALCEV je dogodek, ki se odvija na pobudo Evropske Komisije vsak zadnji petek v mesecu septembru v številnih evropskih državah od leta 2005 dalje. Dan raziskovalcev ponuja možnost vpogleda v raziskovalni del delovanja izobraževalnih zavodov, v lokalne raziskovalne inštitute, ki so redko odprti za javnost, sodelovanje v eksperimentih ter možnost uporabe najnovejših tehnologij in instrumentov pod vodstvom raziskovalcev.