VPLIV AVTOMOBILOV NA NAŠE VSAKDANJE ŽIVLJENJE in možne alternative

This event has expired

V Sloveniji je bilo konec leta 2022 registriranih prek 1,2 milijona avtomobilov. Na splošno Slovenci veljamo za avtomobilski narod. Brez dvoma imajo avtomobili vpliv na naš vsakdan, so tudi ena izmed najvplivnejših iznajdb sodobne ere, ki je preobrazila naše navade, kot tudi celotna mesta in pokrajine.

Ideja o avtomobilu se je tako usedla v naše možgane, da si življenja brez njega ne moremo niti povečini nočemo zamisliti.

A ob vse večjih prometnih zastojih in »utapljanju« v pločevini ter številnih negativnih okoljskih učinkih avtomobilov, so nujni tudi drugačni pristopi k mobilnosti.

Vedno več mladih se odloča za življenje brez avtomobila in se poslužuje različnih alternativnih oblik (solastništvo, izposoja avtomobila …).

  • Kakšen je vpliv avtomobilov na naše vsakdanje življenje?
  • Kakšna bo oziroma bi lahko bila mobilnost v prihodnosti?
  • Kakšno mobilnost si želite mlajše generacije?

Ta in sorodna vprašanja bodo na razpravi »VPLIV AVTOMOBILOV NA NAŠE VSAKDANJE ŽIVLJENJE in možne alternative« naslavljali prometnimi strokovnjaki.

KDAJ? V ponedeljek, 16. oktobra 2023 ob 11. uri,
KJE? V Atriju ZRC SAZU (Novi trg 2, 1000 Ljubljana)

Zaradi lažje organizacije organizatorji prosijo, da se na dogodek predhodno prijavite preko spletnega obrazca: Spletna prijava do četrtka, 12. oktobra 2023.

Začetek

11:00

16. oktobra 2023

Konec

13:00

16. oktobra 2023

Kraj

Atriju ZRC SAZU (Novi trg 2, 1000 Ljubljana)

Preskoči na vsebino