Velenje trail 2023

This event has expired

Zimski športni navdušenci se bodo ponovno zbrali v Velenju, saj bo v soboto, 2. decembra 2023, potekala že druga izvedba tekaško-pohodniškega dogodka VELENJE TRAIL. Dogodek bo potekal po Velenjskih hribih z glavnim prizoriščem v Kampu Velenje ob Velenjskem jezeru, kjer se bodo pomerili tako domači kot mednarodni tekmovalci.

Na štartni listi se je znašlo kar nekaj uveljavljenih imen slovenskega trail teka, poleg tega pa je letošnja izvedba privabila kar 19 tujih tekmovalcev iz osmih različnih držav. To obeta razburljivo tekmovanje po rahlo zasneženih poteh okoli Velenja.

Tekmovalci so izbirali med dvema trasama, prilagojenima različnim stopnjam pripravljenosti. Na krajši trasi Pozoj se bo preizkusilo 122 pohodnikov in 137 tekačev, ki bodo premagali 18 kilometrov in 800 metrov višinske razlike. Pot jih bo vodila čez Odraž, Lubelo in Vodemlo, ponujala pa bo čudovite razglede na Velenjsko kotlino.

Najbolj drznih 67 tekačev se je odločilo za dolgo in zahtevno traso Mastodont, ki meri kar 36 kilometrov in vključuje 2.200 metrov višinske razlike. Tekači na Mastodontu bodo pretekli pot čez priljubljena Velenjska griča Jakec in Koželj, se spustili do Laz in nato krenili proti Vinski Gori. Od tam bodo nadaljevali na Gonžarjevo peč, Radojč, Ramšak, čez Visoko, od koder pa se bodo spustili do kamnoloma v Paki ter se povzpeli na Stropnik in Skalni vrh. Na Skalnem vrhu se trasi Pozoj in Mastodont združita. Udeleženci bodo tako skupaj odtekli čez Konovo in Deberco, nazaj proti Velenjskemu jezeru.

Tekmovalci bodo pripravljeni že zgodaj zjutraj. Ob 7.30 uri je štart trase Mastodont, pohodniki se bodo podali na 18 kilometrsko pot ob 8.30 uri, medtem ko se bodo tekači na traso Pozoj odpravili ob 10. uri.

Organizatorji vabijo vse navdušence športa in narave, da se pridružijo dogajanju in spodbujajo tekmovalce. Trasi bosta označeni z oranžnimi trakovi in zastavicami, zato je enostavno slediti poti tekmovalcev. Navijači ste dobrodošli na vseh ključnih točkah, kjer se bodo tekmovalci ustavljali ali prehajali na drugo traso. Najhitrejši tekmovalci bodo že okoli 8. ure v Starem Velenju, na Kožlju se jih pričakuje okoli 8:15, pod cerkvijo v Vinski Gori kjer bo tudi okrepčevalnica pa okoli 8:45. Pohodnike in tekače na trasi Pozoj pa lahko pozdravite in zanje navijate ob Škalskem jezeru, na Odražu in Vodemli. Na Lubeli bo zagotovo najbolj živahno ob druženju na okrepčevalni postaji, ki jo med 9:00 in 11:30 pripravljamo v sodelovanju z lokalnimi društvi iz Krajevne skupnosti Škale.

Največ dogajanja pa bo zagotovo od 11. ure dalje, ko se bodo tekači vračali proti jezeru čez Konovo in mimo Letnega kina ob Škalskem jezeru. Prve prihode v ciljno ravnino v Kampu Velenje pričakujemo okoli 11.30 ure.

Vsi navijači vljudno vabljeni, da se pridružite zimskemu športnemu prazniku v Velenju in spodbudite pogumne tekmovalce na njihovi zahtevni, a navdušujoči poti po Velenjskih hribih.

Začetek

07:30

2. decembra 2023

Konec

16:00

2. decembra 2023

Kraj

Velenje

Preskoči na vsebino