Vikend skupina za žalujoče mlade

Vikend skupina za žalujoče mlade

»Žaluj in toži, dokler se ne počutiš praznega. Potem lahko ta prostor napolniš z življenjem.« (Jargos Canackis)

Življenje ima svoj začetek in svoj konec. O rojstvu se z veseljem pogovarjamo. Smrt pa je družba odrinila na rob zavedanja, kot da ne obstaja. To verjetno še bolj velja za mlade – izguba bližnjega se zelo redko pojavi v njihovih pogovorih, pa čeprav takšno izgubo doživi skoraj vsak mladostnik.

Slovensko društvo Hospic zbira prijave na vikend bivalno skupino za mlade, ki so v zadnjih dveh letih izgubili bližnjo osebo.

Izguba bližnje osebe je velika prelomnica v življenju posameznika. Tolažeče je tisto, kar bolečini daje potrditev, prostor in dovoljenje.

Odraščajoči mladostniki so pogosti prezrti žalovalci. Izguba bližnjega je travmatična izkušnja, sploh v dobi odraščanja in si zasluži dodatno pozornost in podporo. Na bivalni vikend skupini boste mladi žalujoči lahko vodeno predelovali svojo izgubo in prejeli podporo drugih mladih žalujočih po izgubi bližnje osebe. Srečanje, ki je namenjeno osebam med 18. in 26. letom starosti, bo organizirano od 25. do 27. novembra 2022 v Šmarjeti na Dolenjskem.

Udeležba na vikend skupini je brezplačna. Društvo Hospic prijave sprejema na zalovanje@hospic.si. Dodatne informacije in prijave so mogoča tudi preko 051 419 558 (Radmila Pavlović Blatnik).

Več informacij o vikend bivalni skupini  je na voljo tukaj. Dodatne informacije o delovanju Slovenskega društva Hospic lahko najdete na www.hospic.si ali na Facebooku @društvoHospic.