Vabilo – webinar Gremo na borzo

Vabilo – webinar Gremo na borzo

Ljubljanska borza bo 24. marca 2022 ob 9. uri organizirala tradicionalni dogodek »Gremo na borzo« v sklopu Svetovnega tedna denarja. »Gremo na borzo« bo letos kot webinar potekal preko spletne platforme Zoom, kjer se bodo borzi pridružili Moje Finance, KDD in Ilirika.

Na borzi opažamo slabo poznavanje kapitalskega trga tako med starejšo, kot tudi mlajšo populacijo in zdi se nam pomembno, da prispevamo po svojih močeh. Zavedamo se, da je finančna pismenost ključ do uspešne prihodnosti vsakega posameznika, zato vsem zainteresiranim nudimo odlično priložnost, da na zanimiv in preprost način izveste vse, kar ste si vedno želeli vedeti o borzi. Na dogodku boste med drugim spoznali kaj so delnice, vrednostni papirji in finančni instrumenti, 5 pravil osebnih financ, kako trgovati z vrednostnimi papirji in kje začeti, kaj sploh je borza in kakšna je vloga centralnega registra vrednostnih papirjev (KDD) ter mnogo več.

Program dogodka bo sledeč:

9:00 uvodni nagovor borze | Aleš Ipavec, predsednik uprave LJSE

9:05 uvod v osnove osebnih financ in naložbene možnosti | Srečko Korber, novinar Mojih financ in poznavalec bančnega sveta

9:35 uvod v vrednostne papirje in infrastrukturo trga vrednostnih papirjev | Vid Slamič, direktor sektorja za mednarodne odnose KDD

10:05 kaj sploh je borza in kakšna je njena vloga | Andraž Aš, strokovni sodelavec za pravno področje LJSE

10:35 trgovanje z vrednostnimi papirji, kje začeti in kako poteka | Matjaž Lorenčič, član uprave družbe Ilirika

11:05 čas za Q&A

 

Vljudno vabljeni, da se nam 24. marca med 9 in 11.30 uro pridružite na webinarju in se na dogodek prijavite preko spodnje povezave:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/8216462991527/WN_KUfidOUnSM6m68vAUbzy0Q.