VABILO – Varuhinje rek: Predstavitev iniciativ za zaščito rek in pitne vode

VABILO – Varuhinje rek: Predstavitev iniciativ za zaščito rek in pitne vode

Na svetovni dan voda, 22. marca, v Galeriji Jakopič v sodelovanju z Varuhinjami rek pripravljajo predstavitev sedmih lokalnih iniciativ za zaščito rek in pitne vode. Po uvodnih nagovorih in predstavitvi projekta Varuhinje rek se bo oblikovalo sedem odprtih omizij, na katerih bodo predstavnice in predstavniki okoljevarstvenih iniciativ povedali, zakaj so bile te ustanovljene, kakšne aktivnosti trenutno izvajajo in kaj potrebujejo za nadaljevanje svojih prizadevanj. Vabljeni, da zaokrožite med omizji in spoznate njihovo delo iz prve roke.

Ob razstavi Valovanje: Vizualni dnevnik vode, na kateri so na ogled fotografije na temo vode v več tematskih sklopih, ki so jih posneli fotografi in fotografinje priznane nizozemske agencije NOOR Images, se bo ob svetovnem dnevu vode v okviru projekta Varuhinje rek v galeriji predstavilo sedem lokalnih iniciativ za zaščito rek in pitne vode:

– Varuhi Sore iz Škofje Loke

– Civilna iniciativa za Savinjo iz Savinjske doline

– Civilna iniciativa Danes! iz Doline Soče

– Eko Bistrc iz Ilirske Bistrice

– Varuhi kanjona reke Kokre iz Kranja

– Skupina za Savo iz Zasavja

– Rešimo sotočje iz Radovljice

Osrednji nameni dogodka so: ozaveščanje širše javnosti o stanju naših celinskih voda, medsebojno spoznavanje, izmenjava izkušenj in znanja, spodbujanje k aktivizmu na področju varovanja rek ter povezovanje zavoljo dolgoročnega sodelovanja.

Projekt Varuhinje rek podpira lokalne iniciative pri njihovem povezovanju in opolnomočenju. Glavni cilj projekta je izgradnja nacionalne mreže, ki se bo učinkoviteje zoperstavljala škodljivim posegom v naravo in okolje.

Za udeležbo ni potrebnih predhodnih najav. Vstopnine ni.

Skip to content