VABILO na predstavitev knjige »Podobe iz modrine«

VABILO na predstavitev knjige »Podobe iz modrine«

V petek, 24. marca 2023, ob 13. uri, bo v Dvorani centra za obiskovalce Naravnega rezervata Škocjanski zatok, v Kopru, predstavitev knjige prof. dr. Lovrenca Lipeja »Podobe iz modrine«.

»Podobe iz modrine« je monografija, v kateri avtor na sebi lastni način predstavlja zakladnico narave slovenskega morja. Gre za zbirko številnih prispevkov, ki jih je v več kot desetletnem obdobju napisal za razne javne in strokovne časopise, jih preoblikoval in posodobil ter zlepil v razumljiv konglomerat iz različnih tematik. Avtor pokriva številne vidike sodobnih pojavov v slovenskem morju z vidika morske biodiverzitete. Lastna pričevanja in številne dokaze o izjemni pestrosti slovenskega morja argumentira in dopolnjuje z novejšimi spoznanji ter odkriva manj znana, a zelo zanimiva dejstva o življu našega morja.«

Krajšemu predavanju prof. dr. Lovrenca Lipeja bo sledil pogovor z avtorjem, v katerem bodo sodelovali še: izr. prof. dr. Simon Kerma, Fakulteta za turistične študije – Turistica v Portorožu, Univerza na Primorskem, dr. Martina Orlando Bonaca, NIB Morska biološka postaja Piran.

Pogovor bo vodil novinar Sašo Dravinec, Primorske novice.

Vsi, ki bi se želeli predstavitve udeležiti se lahko prijavijo na tej  povezavi.

Dogodek se bo predvidoma zaključil ob 14.15.

Informacije: ga. Katja Sinur, odnosi z javnostmi NIB (katja.sinur@nib.si; 040 320 516).