vabilo na predavanje Simon Marčič: Dakar

vabilo na predavanje Simon Marčič: Dakar

Vljudno vabljeni na predavanje Simona Marčiča, ki bo potekalo v sodelovanju s Šaleškim študentskim klubom, v klubu eMCe plac (v Rdeči dvorani), v četrtek, 21. 4. ob 20.00.

 

Dakar, najtežja vzdržljivostna dirka na svetu, na kateri so se tudi letos tekmovalci s tovornjaki, avtomobili, štirikolesniki in motocikli podili po argentinskih in bolivijskih brezpotjih. Več kot 9.000 km je uspelo premagati tudi edinemu predstavniku Slovenije, 33-letnemu Simonu Marčiču, sicer asistentu na Fakulteti za energetiko v Mariboru.

Simon je bil letos na Dakarju drugič, vendar je ciljno črto dosegel le letos. Ob svojem prvem soočenju z izzivom, pred dvema letoma, je zaradi poškodbe po nesreči odstopil. Z letošnjim uspehom je postal drugi slovenski motorist, ki se lahko pobaha s tovrstnim dosežkom – pred njim je najzahtevnejši svetovni reli uspel zaključiti le Miran Stanovnik. Marčičev uspeh je bil še toliko večji tudi zato, ker je ciljno črto dosegel na najtežji način – v razredu “malle moto” – brez spremljevalne ekipe.