Vabilo na javno predstavitev študentskih idejnih projektov (OTP), 19. 6.

Vabilo na javno predstavitev študentskih idejnih projektov (OTP), 19. 6.

Vabilo na javno predstavitev projektov

Kdaj: sreda, 19.6.2019, ob 16.00

Kje: Visoka šola za varstvo okolja v Velenju, Velika predavalnica, 1. nadstropje stavbe Gaudeamus, Trg mladosti 7, Velenje

Kaj: Javna predstavitev idejnih zasnov okoljskih projektov za Občino Šmartno ob Paki

V času od 17.5. do 18.5.2019 je Občina Šmartno ob Paki v Mladinskem centru gostila 16 študentov tretjega letnika Visoke šole za varstvo okolja. Ti so pod vodstvom doc. dr. Marte Svetina Veder izvedli  terensko delo v okviru predmeta Okoljski tehnološki projekti. V sodelovanju z Občino Šmartno ob Paki so praktično izvedli pripravo idejnih projektov iz aktualnih lokalnih okoljskih tematik občine. Na ta način VŠVO izvaja aplikacijo študijskih vsebin v realnem lokalnem okolju, s čimer študenti pridobijo konkretno uporabno znanje, lokalna skupnost pa nabor idejnih projektnih zasnov za razpise.

Kot uvod v terensko delo so izvedli delavnico, na kateri so poleg študentov VŠVO sodelovali predstavniki Občine Šmartno ob Paki (Janko Avberšek in Drago Kovač), SAŠA ORA z direktorico mag. Biljano Škarja in dr. Emil Šterbenk kot lokalni poznavalec okoljske problematike. Na tej delavnici so identificirali okoljske izzive v Občini Šmartno ob Paki, ki so jih kasneje študentje uporabili kot izhodišče za pripravo svojih idejnih projektov. Študentje bodo  svoje predloge predstavili sodelujočim in zainteresirani javnosti.

Študentje VŠVO se praktično učijo na okoljskih izzivih občine Šmartno ob Paki.