Predavanje: Pomembnost opazovanj Zemlje iz vesolja

Predavanje: Pomembnost opazovanj Zemlje iz vesolja

V Centru Noordung v Vitanju bodo konec meseca gostili Nasinega višjega strokovnjaka za naravoslovje Briana Campbella. Predstavil bo Nasine misije za opazovanje Zemlje in program GLOBE – potreba po meritvah na Zemlji in opazovanjih Zemlje iz vesolja.

Predavanje bo v Centru Noordung v Vitanju, v četrtek, 24. 11. 2022, ob 10. uri.

Predavanje bo brezplačno in bo potekalo v angleškem jeziku. Predavanju bo sledila odprta debata z gostom in voden ogled razstav.

Brian Campbell je že 22 let višji strokovnjak za naravoslovje pri Nasi, pod okriljem katere dela s študenti, učitelji, raziskovalci in amaterskimi znanstveniki iz več kot sto držav. Potoval je že v številne države po vsem svetu, da je lahko delal z veliko ljudmi, jih usposabljal v izvajanju zemeljskih meritev, ter poučeval kako so Nasini sateliti za opazovanje Zemlje bistvenega pomena za opazovanja iz vesolja. Po podiplomskem študiju na univerzi v Pittsburghu leta 1997 in pred prihodom v Naso leta 2001, je bil Brian srednješolski učitelj naravoslovja v Cambridgeu v  Marylandu v ZDA. 

Program globalnega učenja in opazovanja v korist okolja – GLOBE (Global Learning and Observations to Benefit the Enviroment) ponuja priložnost študentom in javnosti po vsem svetu, da pomembno prispevajo k razumevanju globalnega okolja. Z interdisciplinarnimi dejavnostmi in raziskovanjem  petih ključnih področij: atmosfero, biosfero, hidrosfero, prst in Zemljo kot sistem, GLOBE nudi praktičen pristop k znanstveni metodi.  Kot mednarodni znanstveni in izobraževalni program je GLOBE namenjen oskrbi bodočih strokovnjakov na področju naravoslovja in matematike, z znanjem, potrebnim za reševanje največjih skrivnosti Zemlje. 

Več podrobnosti najdete TUKAJ.