NAJ PROSTOVOLJEC – razpis

NAJ PROSTOVOLJEC – razpis

PROSTOVOLJSTVO JE V VELENJU DOMA!

V Velenju je tradicija prostovoljstva že zelo dolga in zasidrana v naših srcih.

Prostovoljstvo je v Velenju doma že vrsto let. Najbolj se je začelo širiti v času nastanka in gradnje mesta, v 50. letih prejšnjega stoletja.
A tako kot v preteklem stoletju, se tudi danes med nami najde veliko prostovoljcev. Prostovoljce širom Velenja srečujemo na vsakem koraku in na različnih področjih; gasilci, taborniki, planinci, gorski reševalci, pripadniki civilne zaščite, prostovoljci na očiščevalnih akcijah, organizatorji dobrodelnih projektov,… Razlogov zakaj se posameznik odloči za prostovoljstvo je skoraj toliko, kot je prostovoljcev, a kljub temu je vsem skupno predvsem: zanimivo in samostojno delo; pomoč drugim; osebnostni razvoj in dobri odnosi (sprejetost, možnost za izobraževanje in medsebojno učenje, poznanstva, druženje, zabava in aktivno preživljanje prostega časa); občutek varnosti.

Vsekakor smo prepričani v to, da ni Velenjčana, ki ne bi osebno poznal vsaj enega prostovoljca! Pa najsi bo to sorodnik, prijatelj ali sodelavec.

In ravno zato, da se prostovoljcem zahvalimo za njihovo nesebično delo, ustvarjanje boljše družbe in boljšega jutri, smo se v Mladinskem centru Velenje in Mladinskem svetu Velenje pred nekaj leti odločili, da izvedemo projekt Naj prostovoljec MO Velenje. Projekt je od samega začetka pod pokroviteljstvom župana MO Velenje.

V letošnjem letu je natečaj Naj prostovoljec MO Velenje za leto 2014 namenjen trem skupinam, in sicer: posamezniki do 30 in nad 30 let ter naj prostovoljna organizacija.

Nominirajte svoje prijatelje, znance in sodelavce, ki s svojim prostovoljnim delom, zagnanostjo in predanostjo navdušujejo druge, da jim sledijo ter jim tako dajte dodatno spodbudo za njihovo nadaljnje delo. Natečaj poteka do 9. marca. Razpisno dokumentacijo in prijavnico najdete spodaj.

Naj bo to le preprosta zahvala za njihovo velikodušno delo!

Dokumentacija: TUKAJ

 

Prijazen mladinski pozdrav!

 

Barbara Kelher, predsednica Mladinskega sveta Velenje