Javni razpis za podelitev začetnih nepovratnih sredstev

Javni razpis za podelitev začetnih nepovratnih sredstev

Obveščamo vas, da je Evropski raziskovalni svet (ERC) objavil javni razpis za podelitev začetnih nepovratnih sredstev najobetavnejšim mladim raziskovalcem iz celega sveta, ki že delajo – ali pa pričenjajo z delom v gostiteljskih raziskovalnih ustanovah po Evropi. Razpis je odprt za vsa področja raziskovanja vključujoč družbene in humanistične vede, njegov namen pa je spodbujati inovativne ideje. Skupna vrednost razpisa je 730 milijonov evrov, kar je 10% več kot v primerjavi s preteklim letom. Sredstva z razpisa bodo dodeljena  od 500 do 600 talentiranim  raziskovalcem. Edini kriterij za izbor je znanstvena odličnost.

Prijave mora posredovati gostiteljska ustanova (univerza, javno ali zasebno raziskovalno središče) s sedežem v eni od 27 držav članic ali 13 držav, ki kot pridružene članice sodelujejo v 7. okvirnem programu za raziskovalce.

Prijave bo obravnavala in izbirala priznana mednarodna strokovna skupina za ocenjevanje, ki vključuje tudi znanstvenike iz vsega sveta.

Razpis Evropskega raziskovalnega sveta je del 7 milijard evrov vrednega razpisa 7. okvirnega programa EU za raziskave in razvoj, ki ga je Evropska komisija objavila 19. julija 2011.

Rok za oddajo prijav so naslednji:

Naravoslovne (Fizikalne) in tehniške vede: 12. oktober 2011

Biološke vede: 9. november 2011

Družbene in humanistične vede: 24. november 2011

Več informacij o razpisu dobite na spodnjih povezavah:

Evropski raziskovalni svet: http://erc.europa.eu/
Več o razpisih ERC: http://erc.europa.eu/index.cfm?fuseaction=page.display&topicID=498