Inavguracija dekana

Inavguracija dekana

Visoka šola za varstvo okolja iz Velenje  beleži že šesto leto delovanja in v sredo, 22. maja,  je na svečani inavguraciji prevzel funkcijo novoizvoljeni dekan doc. dr. Boštjan Pokorny. Na tem položaju je zamenjal dosedanjo  – prvo dekanico doc. dr. Natalijo Špeh. Novi dekan je doktor gozdarskih znanosti, vodja področja ekoloških in okoljskih raziskav na ERICu, kjer je tudi pomočnik direktorja. Je tudi član mnogih strokovnih komisij, zlasti s področja lovstva, aktiven raziskovalec s številnimi objavami. Na Visoki šoli predava in je član senata že od ustanovitve šole. V nastopnem nagovoru je dekan izpostavil kvalitetno izvedbo pedagoškega procesa in razvoj raziskovalne dejavnosti. 

Ob svečanem dogodku je direktorica šole mag. Milena Pečovnik v nagovoru povedala, da je šola v šestih letih obstoja dosegla veliko, saj ima skoraj 300 študentov na dodiplomski in magistrski stopnji študijskega programa Ekotehnologije in varstvo okolja, nove prostore v stavbi Gaudeamus , zelo bogate obštudijske dejavnosti in razvito mednarodno sodelovanje.

Dogodka se je udeležil tudi župan Mestne občine Velenje, Bojan Kontič, ki je ob čestitkah novemu dekanu poudaril, da se je MO Velenje vedno zavedala pomena izobraževanja in zato veliko vlaga v njegov razvoj, ne glede na težke razmere v kakršnih smo zdaj.

Novemu dekanu je dekanske insignije predal predsednik Akademskega zbora viš. pred. dr. Anton Gantar, ki je povedal, da je za visokošolske učitelje in študente zelo pomembno kdo in kako opravlja dekansko funkcijo in, da smo na Visoki šoli za varstvo okolja z dekani res lahko zadovoljni. Zahvalil se je dosedanji dekanici in zaželel uspešno delo novemu dekanu.

Svečan ton so prireditvi dali tudi glasbeniki Glasbene šole Fran Korun Koželjski s svojim nastopom. V razstavišču Gaudeamus pa so ob tej priložnosti otovorili tudi novo fotografsko razstavo avtorice Natalije Špeh z naslovom Rdeče v zeleno.