Gostujoče predavanje dr. Nikica Šprem, 28. 4.

Gostujoče predavanje dr. Nikica Šprem, 28. 4.

Vabljeni na gostujoče predavanje pri predmetu Upravljanje s populacijami prostoživečih živali v torek, 28. 4., ob 10.00.

Predaval bo izr. prof. dr. Nikica Šprem z Agronomske fakultete Vseučilišča v Zagrebu.

Predavanje bo v hrvaščini in bo trajalo približno dve polni uri, izvedli ga bomo s kolegi z UP FAMNIT, s katero dr. Šprem – podobno kot z VŠVO – že vrsto let intenzivno sodeluje.

Če želite prisostvovati predavanju, pišite na info@vsvo.si.

Prof. Šprem je eden najbolj uveljavljenih raziskovalcev divjadi na Hrvaškem oz. v tem delu Evrope, ki že desetletje in pol proučuje ekološke in genetske značilnosti velikih sesalcev (npr. divjega prašiča, gamsa, muflona, grivastega skakača, divje mačke). Kot prodekan za infrastrukturo vodi fakultetno lovišče Prolom pri Glini, bil pa je tudi državni sekretar za lovstvo Republike Hrvaške. Na podlagi bogatih strokovno-znanstvenih in vodstvenih znanj ter izkušenj nam bo predstavil značilnosti upravljanja divjadi in lovstva na Hrvaškem ter najpomembnejše ugotovitve lastnih raziskav, ki jih pogosto izvaja skupaj s kolegi iz Slovenije. Predavanje bo študentom omogočilo neposredno primerjavo značilnosti in razlik med upravljanjem velikih sesalcev na Hrvaškem in v Sloveniji ter razumevanje najpomembnejših težav, ki onemogočajo še boljše in skupno upravljanje v obmejnem območju.  Takšno predavanje pomembno prispeva k internacionalizaciji študija in učnih izidov.