Film Kiti, varuhi planeta ob Svetovnem dnevu Zemlje

Film Kiti, varuhi planeta ob Svetovnem dnevu Zemlje

Kino Velenje in izbrani kinematografi Art kino mreže Slovenije bodo na svetovni dan Zemlje, 22. aprila, predvajali nov dokumentarni film KITI, VARUHI PLANETA, primeren tudi za ogled šolskih skupin.

Sinhroniziran dokumentarni film za vse generacije Kiti, varuhi planeta (Les gardiennes de la planete, Jean-Albert Lievre, Francija, 2023, 82 minut, distribucija FIVIA – Vojnik, 7+) je hvalnica lepoti, inteligenci in veličastnosti kitov. V filmu odkrivamo neverjetno zgodbo o kitih, prebivalcih svetovnih oceanov, ki so ključni ohranjevalci ekosistema našega planeta že več kot 50 milijonov let. Film, ki ga je navdihnila pesem Whale Nation Heathcota Williamsa, nas popelje na potovanje, na katerem odkrivamo še neraziskana področja in komaj poznano družbo kitov – z njihovimi izjemnimi sposobnostmi in bogatim ter kompleksnim socialnim življenjem.

V VELIKI DVORANI KINA VELENJE BO FILM NA SPOREDU

V SOBOTO, 22. APRILA 2023, OB 17. URI.

Vstopnice (5 EUR) lahko kupite na blagajni Kina Velenje (odprto v času predstav in uro pred prvo predstavo, 03 898 07 25), rezervirate pa jih lahko na vstopnice@festival-velenje.si ali 03 898 25 90.

In še odličen namig: S kino vstopnico filma Kiti, varuhi planeta si lahko do 20. maja 2023 po znižani ceni (3 EUR) ogledate naravoslovno razstavo V vrtincu sprememb v Cankarjevem domu v Ljubljani.
Razstava V vrtincu sprememb predstavlja tipična slovenska naravna okolja, zakonitosti narave in dejstvo, da se na svetu vse spreminja. Že od nastanka se spreminja naš planet, z evolucijo se milijarde let spreminja tudi življenje. V zadnjem času velike in zaskrbljujoče spremembe v naravi povzroča človek. Razstava slikovito in interaktivno opozarja na posledice podnebnih sprememb, ki nezadržno spreminjajo naš planet; na danes pereče propadanje biotske raznovrstnosti v vrtincu šestega množičnega izumiranja vrst na Zemlji.

 

Skip to content